Zachte lenzen; daglenzen en maandlenzen

Veel gekozen lenzen tegenwoordig zijn ‘zachte’ contactlenzen. Doordat deze lenzen van een zeer flexibel materiaal worden gemaakt, passen de lenzen zich goed aan de vorm van het oog aan. De lenzen zijn dun en net iets groter dan het gekleurde gedeelte van het oog (de iris). Deze lenzen bevatten veel vocht en zijn meteen vanaf het begin comfortabel om te dragen. Zachte lenzen zijn geschikt voor jong en oud, en voor hoge en lage sterktes. Door de verschillende soorten materialen en vervangingssystemen is er bijna altijd een lens te vinden met een groot draagcomfort en een goede scherpte.

Er zijn verschillende uitvoeringen zachte lenzen:

Maandlenzen

De meest gebruikte zijn maandlenzen. Deze lenzen kunnen gedurende een periode van 30 dagen worden gebruikt. Daarna loopt het draagcomfort terug en dient de lens vervangen te worden. Maandlenzen doe je ’s nachts uit en bewaar je in een houder gevuld met lenzenvloeistof. Door het kortere gebruik zijn ze veilig en praktisch. Maandlenzen worden verkocht in pakketten voor een half jaar (6 stuks per oog dus)

Daglenzen

Daglenzen zijn contactlenzen met een optimaal gebruiksgemak. De daglens is een ultra zachte lens die gedurende een dag wordt gedragen. ’s Avonds gooit u de daglenzen dus gewoon weg om de volgende ochtend weer nieuwe in te doen. Hierbij heb je geen lenzenvloeistof en lenshouder nodig. Zeker wanneer u niet dagelijks lenzen draagt maar deze gebruikt in combinatie met een bril, bijvoorbeeld alleen bij het sporten, zijn daglenzen de perfectie oplossing: makkelijk, veilig en hygiënisch!

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen kunnen met cylinder gemaakt worden, met leesgedeelte of deze zelfs gecombineerd! Echter wanneer de cylindersterkte of leessterkte te hoog wordt, kan een zachte lens visuele bijeffecten geven. Bij zachte lenzen wordt de cylindersterkte in de lens verwerkt. Wanneer deze niet goed op het oog stabiliseert, is de scherpte ook niet optimaal.

Voordelen van zachte contactlenzen

  • Snel comfort
  • Goed te combineren met bril

Nadelen

  • Bij hoge of onregelmatige cylindersterkte kans op verminderde of instabiele scherpte

Contactgegevens

Bezoekadres

Schoutstraat 2
3931 HT Woudenberg

Contactgegevens

Tel: 033-2862991
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie

 Corné Optiek
 Oogzorg

Links

Monturen
  • Lindberg
  • Glorify
 Informatie

Social media


Copyright ©2021 Corné optiek. Alle rechten voorbehouden.
Realisatie: Le-Design Grafisch Design Bureau